Засаждат нова гора в София

Засаждат нова гора в София
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Над 1500 дървета ще бъдат засадени в София. Озеленяването ще бъде както по централната част на града, така и в междублоковите пространства и училищата. Засаждат се устойчиви на климатичните промени дървета като ясен, сребриста липа, червен дъб. Видовете са консултирали с експерти от Лесотехническия университет, уверяват от Столична община, съобщава ДАРИК.
 
Началото е с компенсаторно засаждане и попълване на празните места по тротоарите от премахнати изсъхнали или изгнили дървета, по бул. "Цар Освободител", бул. "Прага", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Васил Левски", ул. "Георги Раковски", бул. "Пенчо Славейков". На бул. "Цар Освободител" екипи са засадили дървета на празни места в участъка между площадите "Княз Александър Първи" и "Независимост".

След централните булеварди, кампанията ще обхване постепенно по-малки улици и ще продължи график в междублокови пространства и паркове.
 
Кампанията ще продължи с озеленяване в дворове на училища и детски градини под надслов "Моето зелено училище". Екипът на Столична община ще се обърне към ръководствата на училищата и детските градини, които да създадат вътрешна организация и така да включат учениците в саденето на растенията.
 
Зам.-кметът по екология Йоана Христова заяви, че започва работа по създаването на нова гора между кварталите "Люлин" и "Суходол". Гората ще е с площ 225 декара и се очаква в нея да бъдат засадени 125 000 дървета в рамките на три залесителни сезона.

В инициативата ще бъдат привлечени и доброволци - столичани, които да се включат в процеса по засаждането й. Материалите ще бъдат предоставени от Столичната община.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници