МВР раздава листовки с промените в Закона за движение на чужденците

МВР раздава листовки с промените в Закона за движение на чужденците
източник:pixabey.com
A A+ A++ A

Поредна превантивна кампания, свързана със спазването на Закона за движение по пътищата, стартираха от МВР. На български, турски, немски и английски език е подготвена листовка, която е насочена най-вече за транзитно преминаващите през страната ни чуждестранни водачи, информира ДАРИК.

В нея са описани новите промени в Закона за движение по пътищата, както и глобите за водачите, които не ги спазват. Изведени са и редица указания за закупуване на винетни стикери, за шофиране с включени светлини, за използване на предпазни колани, както и за спазване на всички временни забрани и указания и разпорежданията на МВР.

Вече започна раздаването на листовките по най-натоварените гранично-пропускателни пунктове в страната - Калотина, Кулата, Маказа, Дунав мост. Листовката има изключително превантивен ефект, тъй като летните месеци за изключително натоварени.
 
Тези листовки имат за цел да информират особено преминаващите чужди граждани какви мерки и санкции следва да понесат принарушаване на новите разпоредби в закона. Основно ги информираме за задължителните разпоредби за движение със залепен винетен стикер, също така с включени постоянни светлини, сложени предпазни колани, че спирането в аварийната лента на магистралите трябва да става само и единствено при аварирали автомобили и най-новите санкции при шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества и предоставяне на автомобила на водач, който не е правоспособен, поясни Росен Рапчев - главен инспектор в сектор "Контрол на пътното движение".
 
Той припомни, че според новите изменения в закона, за подобен вид нарушения санкциите са изключително строги - прекратяване на регистрацията и временно спиране от движение на колата. В този смисъл е много важно гражданите на чужди държави, които пресичат територията на България, да бъдат информирани.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници