Пуснаха от ареста син на съдия, хванат да продава наркотици

Пуснаха от ареста син на съдия, хванат да продава наркотици
Източник: pixabay
A A+ A++ A

31-годишен варненец, спипан на 21 април със солидно количество марихуана, бе пуснат от ареста срещу подписка. Определението на окръжния съд ще бъде протестирано, оповестиха от прокуратурата, пише Труд.

Оказа се, че обвиненият в държане с цел разпространение на наркотици Боян Калинов е син на съдията от наказателното отделение на окръжния съд Уляна Савакова. Миналия петък следобед младият мъж шофирал колата си „Сеат“, когато бил спрян за проверка от автопатрул. При обиск у него били намерени 35 г марихуана и електронна везна, върху която имало следи от наркотици. В дома му полицаите намерили още една везна, 5 г трева и 4,9 г хашиш.

Калинов бил задържан с прокурорско постановление за 72 часа и обвинен в дилърство. За престъплението законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 8 г. и глоба от 5000 до 20 000 лв. Леката мярка за неотклонение съдът мотивира с факта, че още не е изследвано съдържанието на откритата у Боян марихуана и няма риск той да се укрие, тъй като има постоянен адрес, семеен е, работи и не е осъждан. Няма и опасност да въздейства върху свидетели, тъй като полицаите, които го задържали, вече са разпитани, се посочва в определението. Протестът на прокуратурата ще бъде разгледан от апелативния съд на 2 май.

#варненец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници