Джихадисти готвели атентат срещу британската кралица?

Джихадисти готвели атентат срещу британската кралица?
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Бойци на радикалната групировка "Ислямска държава", които се намират във Великобритания, планирали атентат срещу британската кралица Елизабет Втора. Това предаде Mail on Sunday, който се позовава на свои източници. По техни данни именно с ИД е свързан кървавият акт, който трябвало да бъде извършен следващата събота, 15 август, на церемонията, отбелязваща годишнината от победата над Япония през Втората световна война.

Заедно с кралицата ще присъстват и други членове на кралското семейство, като престолонаследника принц Чарлз. Британският премиер Дейвид Камерън също ще присъства. Но за тях няма данни, че са мишена на удари, а конкретно за кралицата.

Има данни, че подготвяният атентат ще бъде извършен както този на маратона в Бостън през 2013 година. Тогава загинаха трима души, а 264 бяха ранени, включително 17 души загубиха крайници. Джохар Царнаев бе осъден на смърт като извършител, а по-големият му брат Тамерлан бе убит при престрелка с полицията веднага след атентата. Това е най-тежкият атентат на американска земя от атаките на 11 септември 2001 година.

Властите взеха необходимите мерки за сигурност за събитието, тъй като се очаква голямо струпване на хора.

#Елизабет Втора #кралица #Великобритания #ислямска държава #Дейвид Камерън #принц Чарлз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"