Близките искат забрана за публикуване на снимките от смъртта на Кърт Кобейн

Близките искат забрана за публикуване на снимките от смъртта на Кърт Кобейн
A A+ A++ A

Близките на Кърт Кобейн - известната американска певица Къртни Лав и дъщеря им Франсис Бийн, са поискали да бъде забранено публикуването на снимки, направени от полицията на мястото на смъртта на музиканта през 1994 г. Те са подали заявление за това в съд в Сиатъл, пише в. „Гардиън”.

Къртни Лав е признала, че тя самата не е виждала снимките. Според близките на Кобейн само те имат права върху фотографиите.

„Наложи ми се да се справям с много лични проблеми след смъртта на баща ми. Публикацията на фотографиите ще ни причини силна болка. Трудно е дори да се борим срещу това”, пояснила Франсис Кобейн.

От години медии се опитват да прокарат версията, че Къртни Лав замесена в смъртта на Кърт Кобейн.

За публикуването на снимките настоява американският журналист Ричард Лий. Той извършва независимо разследване на причините за смъртта на Кобейн. Според него фотографиите могат да поставят под съмнение версията, че фронтменът на „Нирвана” се е самоубил. Според журналиста Кобейн е бил убит.

По данни на Ройтерс вашингтонски щатски съдия няма да даде ход на молбата на Ричард Лий, тъй като правото на достъп до информация не може да бъде приложено в този случай, а журналистът е нарушил правните процедури.

Кърт Кобейн сложи край на живота си на 27-годишна възраст през 1994 г. 20 години след смъртта му, през април тази година „Нирвана” бяха въведени в Залата на славата на рокендрола.

Освен годишнината, повод за новите разследвания са открити 4 непроявени фотоленти, съобщи местният тв канал KIRO TV. След проявяването се оказало, че на лентите е снимана отвътре къщата, в която на 8 април 1994 г. беше намерено тялото на Кобейн с огнестрелна рана в главата.

Самият Кърт не се вижда на нито една от снимките, но се открояват много детайли от интериора.

На две от фотографиите отлично се виждат кутията от пури с лъжицата, спринцовките и запалката - традиционен набор за хероинова инжекция. До тях на пода лежат догорял фас, слънчеви очила, пачка пари, връзка ключове, цигарена кутия и някакви парцали.

Според полицията кадрите позволяват по-детайлно да се проучи мястото, където се е застрелял певецът, защото снимките са с много по-високо качество, отколкото използваните преди 20 години от разследващите фотоси от фотоапарат Polaroid.

Полицаите твърдят, че фотографиите не съдържат нищо сензационно и няма да променят досегашната версия за самоубийството на Кобейн. Новото ровичкане в материалите било предприето, за да се потърсят отговори на въпросите, които можело да се появят покрай 20-годишнината от смъртта му.

Фронтменът на "Нирвана" беше намерен мъртъв на 8 април 1994 г. в зимната градина на дома си в Сиатъл. Следствието установи, че 27-годишният Кърт първо си е бил свръхдоза хероин, а после се е застрелял с пистолет. Според съдебно медицинската експертиза това се е случило няколко дни, преди да го намерят.

Версиите за смъртта му бяха различни, но основната си остана самоубийство поради депресия. По това време  "Нирвана" бяха на върха на славата, кумири на цяло поколение млади хора, продаваха албумите си в невероятни тиражи, а плочата Nevermind с изкупените над 10 милиона копия е смятана от критиците за един от най-добрите албуми в историята на рока.

 

#Кърт Кобейн #Нирвана #Къртни Лав

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"