Вежди Рашидов мисли, че Вазов е роден в Карлово

Вежди Рашидов мисли, че Вазов е роден в Карлово
A A+ A++ A

Министърът на културата Вежди Рашидов смятал, че Иван Вазов е роден в Карлово.

"Аз даже се изненадах, не знаех, че Иван Вазов е от Карлово", зявил Рашидов пред десетки директори на музеи, културни дейци и граждани в Карлово, където се проведе кръгла маса на тема: "Културно-историческото наследство и възможности за развитието на туризма". Изказването на министъра бе излъчено в четвъртък в "Господари на ефира".

След като хора от залата го поправили, че Вазов е роден в Сопот, Рашидов обяснил: "Е, от Сопот. От региона е".

"България и специално регионът на Подбалкана имат много исторически, културни и археологически дадености. Имат прекрасни възможности, за да се изкарват пари от туризъм, но въпреки всичко у нас туризма не се развива достатъчно. Не може един Гарибалди да е световноизвестен и пред неговата къща да се стичат хиляди, а нашият Васил Левски, който е националният ни герой, да е популярен само до границата. По-малък ли е един Левски от един Гарибалди? Гарибалди е правил комитети и Левски е правил комитети. Гарибалди се е борил за свобода и Левски се е борил за свобода. Ако аз живеех в Карлово, с тази маслодайна роза, щях да направя и невъзможното, но да доведа тук потоци от туристи", коментира Рашидов.

Фактът, че Рашидов не знае къде е роден Вазов напомня за бившия министър на културата Нина Чилова. Запитана за произведенията на Панчо Владигеров, тя уверено заяви: "Любимият ми е Златю Бояджиев".

#Вежди Рашидов #Рашидов #Иван Вазов #Вазов #Карлово #Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"