Изпращат Кардам в тесен семеен кръг, кралица София поднесе съболезнования

Изпращат Кардам в тесен семеен кръг, кралица София поднесе съболезнования
Снимки: сп. "'Ола"
A A+ A++ A

Първородният син на Симеон Сакскобургготски - княз Кардам Търновски, който почина вчера в мадридската болница „Санчинаро" след 6-годишна кома и белодробна инфекция, ще бъде изпратен в тесен семеен кръг. Траурната церемония започна в 12:30 часа в Мадрид, съобщи бТВ.

Испанската кралица София и инфантата Елена поднесоха съболезнования ткъсно снощи по време на бдение. В параклиса бяха родителите на починалия - Симеон Сакскобургготски и Маргарита, вдовицата Мириам Унгрия със синовете му, тримата му братя - Кирил, Кубрат и Константин, които са били до него в последните му мигове.

Семейството е по-обединена от всякога в болката по първородния син, чиято смърт е настъпила внезапно, в рамките на няколко часа, пише "Ола". Не успя да пристигне за поклонението само сестрата Калина, която е в Мароко.


От вчера в параклиса минават много хора, които си вземат последно сбогом с Кардам и изказват съболезнования на децата му и вдовицата. Мириам Унгрия бе до последно до съпруга си и издържа стоически шестте години, през които той бе на легло.

Опелото ще бъде извършено от митрополита на Испания и Португалия Поликаро от името на вселенския патриарх Вартоломей в гръцката църква свети "Адрей Първозвани" в Мадрид.

През 2008 година княз Кардам претърпя тежка катастрофа и изпадна в кома, от която не успя да излезе.

#Кардам #Симеон Сакскобургготски #поклонение #траурна церемония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »