Почина Кардам, най-големият син на Симеон Сакскобургготски

Почина  Кардам, най-големият син на Симеон Сакскобургготски
Кардам Търновски
A A+ A++ A

Почина княз Кардам Търновски, най-големият син на бившия български премиер /2001-2005/ Симеон Сакскобургготски.

Кардам Саксккобурготски почина във вторник в 11.30ч. в мадридската болница "Санчинаро".

Най-големият син на Симеон си отиде  в резултат на белодробна инфекция, като следствие от дългогодишното му обездвижване. Княз Кардам преживя тежка катастрофа през 2008г, от която не успя да се възстанови.

До леглото на княз Кардам в последните мигове са били неговите родители Симеон Сакскобургготски и доня Маргарита, неговата съпруга княгиня Мириям, княз Константин Видински и княз Кирил Преславски, както и други членове на семейството.

Кардам Сакскобургготски е роден на 2 декември 1962 в Мадрид. Завършва философия и международна икономика в университета “Кларк” САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет “Пен” в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания “Фаунтинхед груп”. Живее и работи в САЩ като агроикономист в компанията GIC, Вирджиния. Търговски директор на телекомуникационна компания “Телефония мовилес интерконтинентал”, ген.-директор на проекти UMTS.

На 11 юли 1996 година Кардам се жени за испанската благородничка Мириам Унгрия и Лопес (р.1963). Княгинята завършва история на изкуството и специализира гемология. Работи в областта на дизайна на бижута. Те имат двама сина: Борис и Белтран.

На 15 август 2008 година с жена му претърпяват тежка автомобилна катастрофа в близост до Мадрид, когато колата им излита от пътя и се удря в дърво. И двамата са настанени в болница по спешност, но Кардам получава тежка мозъчна травма.

Поклон пред светлата му памет!

#Кардам #Симеон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"