УЕФА затваря 4 блока от стадион „Васил Левски“ за мача с Италия

УЕФА затваря 4 блока от стадион „Васил Левски“ за мача с Италия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По-малко футболните запалянковци ще се радват на предстоящия двубой между националния отбор и тима на Италия. Причината е, че 4 блока от стадиона ще останат затворения. Мярката идва от промененото наказание, наложено ни УЕФА заради ексцесиите по трибуните по време на европейската квалификация.

Миналата година родният тим загуби от Хърватия с 0:1. Заради поведението на част от публиката в секторите "Б" и "Г" срещата ни с хърватите бе прекъсната през първото полувреме.

Първоначално Дисциплинарната комисия на европейската футболна централа наложи рекордната глоба от 95 000 евро на БФС. Българският футболен съюз обжалва и след разглеждане пред Апелативната комисия, където пък за увеличение на санкцията пледира и дисциплинарен инспектор на УЕФА, нейният размер беше променен.

Новото решение предвижда БФС да плати 30 000 евро глоба, но за следващия домакински мач на "А" националния отбор с Италия на 28 март ще бъдат затворени 4 блока – номер 17 в Сектор "Б", както и номера 34, 39 и 40 в Сектор "Г".

След разглеждане на видеозапис членовете на Апелативната комисия са преценили, че в тези блокове са възникнали проблемите със сигурността по време на мача България – Хърватия.

#национален стадион #УЕФА #Италия #национален отбор #Хърватия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »