Изкупиха "Шарли ебдо" за минути, на черно върви по 400 евро

Изкупиха "Шарли ебдо" за минути, на черно върви по 400 евро
A A+ A++ A

Новият брой на френското сатирично списание „Шарли ебдо“ е разграбен за минути.

„Не се доредих да си купя днешния брой на „Шарли Ебдо”. Имаше опашка в 6:50 часа тази сутрин. Единствените хора, които успяха да си купят списанието, бяха първите петима, наредили се пред вестникарската будка”, коментира Атанас Чобанов от сайта „Биволъ”, който работи и живее в Париж, пред Нова телевизия.

Продавачите на вестници са съобщили на чакащите на опашката хора, че в четвъртък ще бъдат доставени още бройки от хумористичното списание.

„Хората, наредили се опашката в ранната утрин на 14 януари, коментираха, че в e-bay списанието вече се продава за по 400 евро бройката. Очевидно интересът е огромен”, коментира още Чобанов.

Корицата на новия брой на сатиричното издание "Шарли ебдо" е илюстрирана с пророка Мохамед и е с тираж 3 милиона копия. На нея има изображение на пророка Мохамед, който държи табела с надпис "Аз съм Шарли", под заглавие "Всичко е простено". Фонът е зелен, какъвто е цветът на исляма.

Първата партида от един милион броя на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина. Още два милиона броя може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето. Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където „Шарли Ебдо” обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 броя.

Корицата на новия брой на сатиричното издание "Шарли ебдо" ще бъде илюстрирана с пророка Мохамед и излиза в сряда с тираж 3 милиона копия. 

Вестник "Либерасион", който временно е приел редакцията на "Шарли Ебдо", разкри как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. На нея ще има изображение на пророка Мохамед, който държи табела с надпис "Аз съм Шарли", под заглавие "Всичко е простено". Фонът е зелен, какъвто е цветът на исляма.

Първата партида от един милион броя на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина.

Още два милиона броя може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето. Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където „Шарли Ебдо” обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 броя.

- See more at: http://novinite.bg/articles/85973/Koricata-na-noviya-broj-Sharli-ebdo-Vsichko-e-prosteno#sthash.UY5SuN8F.dpuf

#„Шарли ебдо“ #Атанас Чобанов #Чобанов #Париж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"