199365 статии       |       400 интервюта       |       1524 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.62918| EUR 1.95583| GBP 2.267|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

Изкупиха "Шарли ебдо" за минути, на черно върви по 400 евро

14 януари 2015, сряда / 09:56; Коментари: 0
Send to Kindle
Изкупиха "Шарли ебдо" за минути, на черно върви по 400 евро

Новият брой на френското сатирично списание „Шарли ебдо“ е разграбен за минути.

„Не се доредих да си купя днешния брой на „Шарли Ебдо”. Имаше опашка в 6:50 часа тази сутрин. Единствените хора, които успяха да си купят списанието, бяха първите петима, наредили се пред вестникарската будка”, коментира Атанас Чобанов от сайта „Биволъ”, който работи и живее в Париж, пред Нова телевизия.

Продавачите на вестници са съобщили на чакащите на опашката хора, че в четвъртък ще бъдат доставени още бройки от хумористичното списание.

„Хората, наредили се опашката в ранната утрин на 14 януари, коментираха, че в e-bay списанието вече се продава за по 400 евро бройката. Очевидно интересът е огромен”, коментира още Чобанов.

Корицата на новия брой на сатиричното издание "Шарли ебдо" е илюстрирана с пророка Мохамед и е с тираж 3 милиона копия. На нея има изображение на пророка Мохамед, който държи табела с надпис "Аз съм Шарли", под заглавие "Всичко е простено". Фонът е зелен, какъвто е цветът на исляма.

Първата партида от един милион броя на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина. Още два милиона броя може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето. Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където „Шарли Ебдо” обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 броя.

Корицата на новия брой на сатиричното издание "Шарли ебдо" ще бъде илюстрирана с пророка Мохамед и излиза в сряда с тираж 3 милиона копия. 

Вестник "Либерасион", който временно е приел редакцията на "Шарли Ебдо", разкри как ще изглежда първата страница на броя от 14 януари. На нея ще има изображение на пророка Мохамед, който държи табела с надпис "Аз съм Шарли", под заглавие "Всичко е простено". Фонът е зелен, какъвто е цветът на исляма.

Първата партида от един милион броя на изданието ще бъдат готови в сряда и четвъртък, съобщи дистрибуторът на седмичника, който е получил лавина от поръчки от Франция и чужбина.

Още два милиона броя може да бъдат отпечатани в зависимост от търсенето. Дистрибуторът съобщи, че от чужбина, където „Шарли Ебдо” обичайно има само 4000 клиенти, сега са постъпили искания за 300 000 броя.

- See more at: http://novinite.bg/articles/85973/Koricata-na-noviya-broj-Sharli-ebdo-Vsichko-e-prosteno#sthash.UY5SuN8F.dpuf
ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: