Алгафари: Има нещо гнило около терористичните актове в Париж

Алгафари: Има нещо гнило около терористичните актове в Париж
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Има нещо гнило около терористичните актове в Париж. Това мнение изказа ПР-специалистът Нидал Алгафари в по повод нападенията във френската столица, при които загинаха 17 души.

"Първо казаха, че двамата терористи са викали „Ал Кайда”, после се оказа, че не е било така. После много удобно двамата терористи си забравиха личните карти в колата. Има нещо гнило в Дания. Има твърде много разминавания. Всичко изглежда много съмнително”, изтъкна Алгафари в ефира на Нова телевизия.

По думите му е много странно, че един от братята Куаши е загубил личната си карта в крадения автомобил, с който са се изтеглили от атаката във вестника. Алгафари припомни и това, че при атентатите на 11 септември след взрива на самолета в една от кулите пак необяснимо как е оцеляла и личната карта на Мохамед Ата.

"Разгледах карикатурите на „Шарли Ебдо”. Те не притежават художествена стойност. Те целенасочено търсеха това да се случи. Те дърпаха дявола за опашката",  посочи още експертът.

В същото време бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев, смята, че случилото се във Франция е самоактивизирала се клетка на ислямисти в Париж, което е най-опасното.

"Това са професионално обучени млади мъже. Те бяха добре подготвени - в Йемен, Сирия или Ирак", изтъкна Керемедчиев.

По думите му обаче няма да има радикализация на българските мюсюлмани и такъв тип терор отвътре навън. „Очаквам проблеми отвън навътре, и това е нарастващият имиграционен поток към България", подчерта бившият заместник-министър.   

По думите му, по каналите за вкарване на бежанци в страната могат да влязат и терористи.

#Нидал Алгафари #Париж #нападение #карикатури #Милен Керемедчиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"