Хилари и Опра грабнаха сърцата на американците

Хилари и Опра грабнаха сърцата на американците
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият американски държавен секретар Хилари Клинтън, телевизионната водеща Опра Уинфри и младата Маляля Юсуфзай спечелиха сърцата на американците. Дамите са наредени на първите места в класацията на жените, на които американците се възхищават най-много.

Анкетата е направена от Института Галъп. За трета поредна година Хилари Клинтън, която обмисля да участва на президентските избори през 2016 г., е най-популярна в класацията, посочена от 12% от анкетираните. Тя изпреварва Опра Уинфри (8%) и 17-годишната пакистанка Маляля Юсуфзай (5%), която тази година беше удостоена с Нобелова награда за мир заради борбата си за образование на децата.

Барак Обама е мъжът, на когото американците се възхищават най-много, посочен от 19% от анкетираните. Той изпреварва папа Франциск (6%) и Бил Клинтън (3%). През последните 7 десетилетия институтът пита всяка година американците на кой човек в света се възхищават най-много.

Въпросът е отворен и облагодетелства хората с най-голяма известност, какъвто е случаят с Хилари Клинтън, която е в обществения живот от началото на 90-те години на миналия век. От 1993 г., когато съпругът й Бил Клинтън прекара първата си година в Белия дом, тя 19 пъти е била избирана от американците като жена, на която те се възхищават най-много.

Барак Обама е начело на класацията при мъжете от 2008, годината на избирането му в Белия дом. Както подчертава Галъп, действащият президент почти винаги оглавява ежегодната класация. Допитването било осъществено между 8 и 11 декември сред 805 възрастни, живеещи в САЩ и е със статистическа грешка от 4 процентни пункта.

#мъж #жена #американци #Хилари Клинтън #Опра Уинфри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"