Абсурдно: Спортист номер 1 на Германия се извини за първото място

Абсурдно: Спортист номер 1 на Германия се извини за първото място
Роберт Хартинг
A A+ A++ A

Роберт Хартинг, избран за спортист номер 1 на Германия, се извини, че я е спечелил първото място в националната класация.

До абсурдна ситуация се стигна, след като олимпийският, световен и европейски шампион в мятането на диск бе подложен на критика, защото е изпреварил в подреждането двама олимпийски шампиони от Игрите в Сочи 2014 - шампионът в северната комбинация Ерик Френцел и двукратния олимпийски шампион в спускането с шейнички Феликс Лох.

През 2014 г. Хартинг спечели втората си поредна европейска титла и стана победител в своята дисциплина в "Диамантената лига", но самият той коментира, че олимпийските игри са с по-голяма стойност от шампионата на Стария континент.

Хартинг бе класиран на първа позиция, Френцел остана втори, а Лох на третото място.

Отказалата се от спорта трикратна олимпийска шампионка в ските Мария Рийш, която спечели наградата за номер 1 при жените, също коментира темата: "Трябва да приемем гласуването. Резултатът е много тъжен за зимните спортове, но до известна степен говори за неадекватност. Смятам, че е доста смущаващо, че европейски шампион от летните спортове има по-голяма стойност от олимпийски шампион от зимните. Още повече, че печели признанието за Спортист номер 1 за трети път".

За треньор на годината бе определен наставникът на националния отбор по футбол на Германия - Йоахим Льов, спечелил с Бундестима титлата от световното първенство в Бразилия.

#Германия #спорт #спортист на годината #Йоахим Льов #Мария Рийш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »