Национален шампионат по ММА в Пловдив

Национален шампионат по ММА в Пловдив
На снимката: отляво на дясно: Румен Ангелов, Станислав Недков-Стъки, Георги Титюков, Огнян Кръстев
A A+ A++ A

Националният шампионат по ММА за аматьори, организиран от Българската федерация по ММА събира състезатели, родители и фенове на бойните спортове на 13 декември, събота, от 11 часа, в Палата №2 на "Международен панаир Пловдив".

Състезанието ще е с вход свободен. Зрителите ще станат свидетели на интересни боеве във всички възрастови групи – от момичета и момчета (13-14 години), през кадети и кадетки (15-16 години) и юноши и девойки (17-18 години), до мъже и жени (над 18 години).

„Надявам се шампионатът в събота да се превърне в спортен празник за бойците, родителите, феновете. Ще дадем пример как децата могат да се учат на дисциплина и да играят един на пръв поглед опасен спорт, но в същото време след състезание и тренировка да се приберат вкъщи без наранявания. Целта на федерацията е да извадим децата от вкъщи, от седенето пред компютъра, да ги вкараме в залата, да спортуват“, обясни президентът на федерацията Станислав Недков - Стъки.

Той пожела в събота на ринга да има и дами, „които да покажат, че някои жени са по-мъже и от мъжете“. Стъки припомни, че през 2006 г. с Румен Ангелов и други приятели са направили първия турнир по ММА в зала, дотогава двубоите се провеждали в дискотеки.

Според кмета на район „Централен“ Георги Титюков ММА е един от най-бързо развиващите се спортове и за успокоение на родителите се използват много протектори, които свеждат до миниум травмите.

Над 80 състезатели са се записали досега за участие. Кантарите за претеглянето на бойците ще бъдат два - вечерта на 12 декември и сутринта (9:30-11:00 ч.) на 13 декември за тези, които са решили да не нощуват в Пловдив.

#ММА #Стъки #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »