Протести съсипаха откриването на оперния сезон в Миланската скала

Протести съсипаха откриването на оперния сезон в Миланската скала
A A+ A++ A

Откриването на оперния сезон в Миланската скала беше белязано от сблъсъци между протестиращи и полиция пред операта, предаде АФП.

Местните власти съобщиха, че двама полицаи са ранени. Сред демонстрантите

също има пострадали, няколко души са арестувани.

Около 300 демонстранти, носещи лозунги „Да се бием с властта!“ и „Ние оказваме съпротива“, хвърлиха запалителни бомби срещу полицията пред прочутата опера в Милано.

Протестът срещу икономическите ограничения в Италия се състоя на 7 декември, деня на покровителя на Милано – Св. Амвросий.

Същият ден по традиция се открива оперният сезон и в Миланската скала, където се събират видни политици и представители на бизнеса и културата.

Префектът на Милано, който също присъстваше на откриването на оперния сезон, нарече неприемлив протеста, прераснал в насилие срещу полицията. „Откриването на сезона в Скалата е уникален спектакъл, а ние успяваме да съсипем дори и това“, изрази съжаление управителят на областта Ломбардия Роберто Марони.

Оперният сезон 2014/2015 г. започна с представление на операта „Фиделио“ – единствената от Бетовен, на фона на мрачно настроение в италианските оперни среди, посочва АФП.

#Миланската скала #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »