В Индия мобилният телефон бил по-важен от тоалетната

В Индия мобилният телефон бил по-важен от тоалетната
Според резултатите от тазгодишното преброяване на населението в Индия повечето домакинства в страната нямат тоалетни, но за сметка на това ползват мобилни телефони. Снимка: ecf.com
A A+ A++ A

Според резултатите от тазгодишното преброяване на населението в Индия повечето домакинства в страната нямат тоалетни, но за сметка на това ползват мобилни телефони.

Данните хвърлиха светлина върху начина, по който комуникационната революция се е отразила на обществото, и показаха, че съвременният индиец живее модерно, но в нехигиенични условия, предаде БГНЕС.

47% от домакинствата в страната, които са близо 330 милиона, имат собствени тоалетни, но останалите 63% се радват единствено на телефонната си връзка със света – предимно мобилна.

„Откритата дефекация продължава да е огромен проблем за държавата. Почти половината население все още се изхожда на открито“, отбеляза комисарят по преброяването С. Чандрамули.

30% от домакинствата не разполагат с електричество, а 36% не са свързани и с водопреносната система. Едва три на сто от индийците имат достъп до интернет.

63% от индийците горят дърва за готвене, а телевизорът продължава да е основен източник на забавления – 47% от домовете имат поне един, сочат още резултатите.

#Индия #мобилни телефони #тоалетна #хигиена #преброяване #население

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"