Талибаните отвръщат на удара – ще обезглавяват американци

Талибаните отвръщат на удара – ще обезглавяват американци
Талибаните заплашиха, че ще започнат да обезглавяват американски войници като отмъщение за масовото убийство в Южен Афганистан в неделя. Снимка: centralasiaonline.com
A A+ A++ A

Талибаните заплашиха, че ще започнат да обезглавяват американски войници като отмъщение за масовото убийство в Южен Афганистан в неделя.

Тогава американски военен застреля 16 цивилни, предимно жени и деца, в размирната провинция Кандахар – родината на радикалното движение.

„Ислямският емират предупреждава за пореден път американските скотове, че муджахидините ще им отмъстят и с помощта на Аллах ще убиват и обезглавяват вашите садистични войници убийци“, гласи изявление на талибаните, цитирано от bTV.

Масовото убийство в Кандахар породи гняв в Афганистан, но не се стигна до съпътствани от насилие протести, които бяха проведени в страната миналия месец след изгарянето на екземпляри на Корана от американски военни.

Стотици студенти обаче излязоха по улиците на източния афганистански град Джалалабад, за да протестират.

При първата улична демонстрация след масовото убийство около 400 души скандираха „Смърт на Америка – Смърт за Обама“ и призоваха войникът, извършил убийствата, да бъде съден в Афганистан.

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Леон Панета заяви, че ако американският войник, който застреля цивилните афганистанци, бъде осъден, може да получи смъртна присъда, предаде БНР.

38-годишният сержант, баща на две деца, е претърпял през 2010 година мозъчна травма. Той е на военна служба от 11 години, бил е на 3 мисии в Ирак.

#талибани #Афганистан #масово убийство #САЩ #американски войници #демонстрация #студенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"