Сребърен медал за България на 200 м. едноместно кану

Сребърен медал за България на 200 м. едноместно кану
Станилия Стаменова спечели сребърен медал на 200 метра едноместно кану, на Световното първенство по кану-каяк в Москва. Снимка: www.snews.bg
A A+ A++ A

Станилия Стаменова спечели сребърен медал на 200 метра едноместно кану, на Световното първенство по кану-каяк в Москва. Българката, която е европейска шампионка, измина дистанцията за 46.977 секунди и финишира втора. За втори път световна шампионка стана канадката Лоранс Венсан-Лапонте с време 46.419 секунди. Трета е бразилката Валденисе Консейсао до Насименто (47.099 секунди).

Това е втори сребърен медал за България на шампионата в Русия след успеха на Мирослав Кирчев в дисциплината 1000 м едноместен каяк. В неделя той остана шести във финала на 500 м едноместен каяк. Българинът измина дистанцията за 1.40:81 минута и не успя да се нареди сред призьорите. Световен шампион в тази дисциплина стана датчанинът Рене Поулсен с време 1:39.19 минута.

Кристиан Душев спечели първото място във финал Б на 200 м едноместен каяк след като финишира за 34.489 секунди. Галин Георгиев и Иван Чорлов са пети във финал С на двуместен каяк. Двамата завършиха с време 33.066 секунди.

#Мирослав Кирчев #Станилия Стаменова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"