След скандала: Пенелопе и Хавиер губят роли заради антисемитски изказвания?

След скандала: Пенелопе и Хавиер губят роли заради антисемитски изказвания?
Пенелопе и Хавиер може и да запазят кариерата си в Холивуд. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Световните звезди Хавиер Бардем и Пенелопе Крус ще нанесат вреди на кариерата си в Холивуд заради антисемитските си изказвания миналата седмица. Актьорите обвиниха Израел за военните удари над Палестина и нарекоха „геноцид” това, което се случва в Ивицата Газа.

След Джон Войт, който призова испанците да се засрамят от думите си, сега и Райън Кавана – директор на филмовото студио „Релативити Медиа”, се включи в обществения диспут. „Като внук на хора, преживели Холокоста, знам, че да наричаш онова, което се случва между Израел и Палестина „геноцид”, е или невежество, или би могло да се тълкува като антисемитизъм. Кръвта ми кипва”, заяви Кавана в отговор на писмото, подписано от 100 испански кинаджии, в това число Пенелопе Крус, Хавиер Бардем и Педро Алмодовар.

„Продуцентите и изпълнителните директори на студиата, които преди са работили с Бардем и Крус, трябва да преценят дали тяхната стойност на международния пазар ще остане същата. Дали те двамата ще продължават да бъдат звезди, които привличат зрители в салоните. Ако отблъскват хора на определени територии, тогава тяхната важност трябва да се калкулира. Все пак всичко опира до бизнес” – това твърди пред „Холивуд рипортър“ влиятелен американски кинаджия, пожелал анонимност.

Припомняме, че това не е първият подобен скандал в Меката на киното. Когато през 1977 г. Ванеса Редгрейв излиза на сцената, за да си получи „Оскара” за второсепенна роля в „Джулия”, тя възнегодува срещу „шайка ционистки хулигани, чието поведение е обида за евреите по целия свят”. Тези думи бяха провокирани от протестите на Еврейската отбранителна лига пред сградата, в която се провеждаше церемонията.

Макар да бе освиркана, британката и до ден-днешен продължава да се радва на чудесна кариера, което означава, че има надежда и за Хавиер и Пенелопе.

#Хавиер Бардем #Пенелопе Крус #Джон Войт #Холивуд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници