И да се ядосаме няма кой да ни чуе

И да се ядосаме няма кой да ни чуе
A A+ A++ A

Властта отново показа, че няма да слезе на нивото на улицата. Министър Цветлин Йовчев не удостои около 70 протестиращи журналисти и граждани с присъствието си пред сградата на МВР, а изпрати пресаташе. Отказа на говори на улицата, можел да обсъжда само в кабинета. После заяви, че ще коментира в парламента, защото отвън не би се получил диалог заради скандиранията и освиркванията.

Представители на различни медии и участници в антиправителствените протести се събраха тази сутрин, за да подкрепят Генка Шикерова, чиято кола пламна за втори път. Протестиращите настояват МВР да спре да се занимава с черна статистика, а да започне да търси извършителите. Друг е въпросът, че ведомството не е разкрило нито един случай от дългата поредица посегателства срещу журналисти в България.

На фона на безкрайния брой неразкрити престъпления, цветя ли очаква министърът и защо се страхува от освиркване? Всеки българин е бил обиран или има близък, който е бил жертва на престъпление.

Освен бездействието, прави впечатление и абсолютното нежелание за диалог. Когато човек заема такъв пост, не бива да очаква, че медиите ще го канят само за да се хвали с постиженията си. Редно е да поеме някакъв ангажимент, не само от кабинета.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"