Силиконовите гърди не излизат от мода, сочи статистика

Силиконовите гърди не излизат от мода, сочи статистика
Около 500 венецуелки заведоха дело в петък срещу производителя на опасните френски силиконови импланти и местните им дистрибутори. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

През последната година броят на представителките на нежния пол, осмелили се да увеличат своята гръдна обиколка, отново е нараснал.

Според официалната статистика на Американското дружество на пластичните хирурзи през 2010 г. подобна операция са си направили 296 203 жени, а през 2011 – 307 180, предаде БГНЕС, позовавайки се на световни медии.

Пластичният хирург доктор Виктор Чимино смята, че това може да е свързано с подобряването на икономическата ситуация в света.

„Американките с по-висок жизнен стандарт имат свободни пари, които предпочитат да харчат за своята външност“, добавя той.

В списъка с най-популярни разкрасителни процедури също така фигурират промяна на формата на носа (243 772), липосукцията (204 702) и др.

През последните години лекарите непрекъснато алармират за вредните последици за здравето на жените от увеличаването на бюста, а знаменитостите демонстративно се отказват от своите гръдни импланти. Това обаче не стряска дамите, решили да коригират своята външност.

#силикон #пластични операции #статистика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"