17-годишен от Нови пазар предприемач в Силициевата долина в САЩ

17-годишен от Нови пазар предприемач в Силициевата долина в САЩ
В края на този месец Мартин ще замине за Силициевата долина, САЩ, където заедно със своя партньор-30-годишният Теодосий Теодосиев от Варна ще доразвият бизнеса си.Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

17-годишният Мартин Стоянов от Нови Пазар спечели проект за стартиращи предприемачи, предаде Радио „Фокус”-Шумен.

В края на този месец Мартин ще замине за Силициевата долина, САЩ, където заедно със своя партньор-30-годишният Теодосий Теодосиев от Варна ще доразвият бизнеса си. Това е e-mail приложение, с което човек може да организира пощата си от своя мобилен телефон, докато е в движение.

Мартин и Теодосий кандидатстват със своя бизнес-проект през ноември и печелят инвестиция от 100 хиляди долара. Двамата българи ще останат в Силициевата долина три месеца, след което ще представят своя бизнес пред 500 от най-добрите инвеститори в света. Иновативното в e-mail приложението, което той създава е, че много по-бързо, по-лесно, с по-малко натискания можеш да организираш пощата си, да преместиш важните e-mail-и в папка за по-късно или за следващия ден.

Мартин Стоянов е ученик в Професионалната гимназия по строителство,архитектура и геодезия в Шумен. Той признава, че е любознателен, чете много и прави експерименти с компютъра. Без курсове по информатика и по английски език едва 11-годишен започва да се занимава с програмиране, а преди година и половина разработва две мобилни приложения.

#Нови пазар #САЩ #Теодосий Теодосиев #Шумен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"