СПИН погубил 28 000 китайци през 2011 г.

СПИН погубил 28 000 китайци през 2011 г.
28 000 китайци са починали от СПИН през изминалата година. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

28 000 китайци са починали от СПИН през изминалата година.

СПИН взе 28 000 жертви миналата година в Китай; открити са нови 48 000 заразени с ХИВ вируса, съобщи китайската държавна информационна агенция „Синхуа", като се позовава на доклад на китайското министерство на здравеопазването, на Световната здравна организация и на Програмата на ООН за борба с ХИВ/СПИН.

Според официалния документ в Китай инфектираните с вируса на СПИН наброяват 780 000 души, от тях 154 000 са развили болестта. През 2011 г. пациентите, получаващи антиретровирусно лечение са били 136 000.

Развитието на СПИН в Китай се характеризира с увеличаване на внесените случаи и на предаването на заразата по полов път, се казва в доклада, цитиран от Синхуа.

Сексуалните отношения вече са основният начин за предаване на ХИВ вируса в Китай, където огромен скандал със заразена кръв разтърси през 90-те години провинция Хънан.

Според защитници на правата на болните броят на заразените със вируса на СПИН е значително по-висок от огласения от властите.

Болните от СПИН дълго време бяха публично заклеймявани в Китай и трудно си намираха работа, но отношението към жертвите на епидемията постепенно се променя благодарение на разяснителните и превантивните кампании.

#СПИН #Китай #заболели #починали #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"