Слънчев бряг се превръща в дестинация за „алкохолен туризъм“

Слънчев бряг се превръща в дестинация за „алкохолен туризъм“
Повечето от чужденците признават, че са избрали Слънчев бряг заради евтиния алкохол. Снимка: blife.bg
A A+ A++ A

Слънчев бряг се превърна в предпочитано място за „алкохолен туризъм“ за британците на възраст между 18 и 30 години поради ниските цени, пише британският вестник „Сън“, предаде БГНЕС.

Курортът е основен туристически център сред бившите държави отвъд „желязната завеса“, с 200 хотела и почти толкова барове. Той вече е основна дестинация за млади холандци, германци и скандинавци, а сега и хиляди британци посещават курорта, за да купонясват, пише изданието, цитирано от БТА.

Повечето от чужденците признават, че са избрали Слънчев бряг заради евтиния алкохол – десет шота текила струват 10 лева, а половин литър бира е около лев, подчертава вестникът.

„Тази година има повече британци откогато и да било досега. Те оправдават репутацията си и се отрязват от пиене. Другите чужденци пият, но не и колкото британците. Ние просто представляваме страната си“, казва 27-годишният турист Антъни Харви, който е в Слънчев бряг от близо два месеца.

В. „Сън“ цитира 26-годишната българка Галина Терзобалиева, притежаваща сергия в Слънчев бряг, коятко споделя, че всяка нощ вижда тийнейджъри да отиват в болницата. „Купонясват, препиват и пострадват. Не разбирам защо им е да пият толкова“, коментира българката.

#текила #барове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"