Минималният доход за енергийни помощи се увеличава с 15 лева

Минималният доход за енергийни помощи се увеличава с 15 лева
A A+ A++ A

Диференцираният минимален доход за отопление се увеличава с 15 лева за всички 16 рискови групи от хора в неравностойно положение. Това е регламентирано в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за отпускане на целева помощ за отопление, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

По този начин обхватът на програмата ще се увеличи с около една четвърт. Предвижда се до приемането на нов размер на помощта в зависимост от цената на електроенергията за битов потребител в началото на отоплителния сезон (1 ноември 2013 година), целевата помощ за отопление да бъде в размер 65,72 лв. месечно. След приемането на новия размер на помощта ще се издават изменителни заповеди, а изравняването на отпуснатите суми ще става при отпускането на втория транш на помощта.

Няма промяна в другите условия и критерии за достъп до целева енергийна помощ. Увеличението на пенсиите от 1 април 2013 г. също няма да бъде пречка за хората, които са получавали помощи през изминалия отоплителен сезон.

За отоплителен сезон 2012/2013 г. общият брой на отпуснатите целеви помощи е 210 711. Месечният размер на помощта за посочения период е 65,72 лв., а за целия отоплителен сезон - 328,60 лв.

#енергийни помощи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"