1 800 души от Пловдив и областта напуснаха Кунева

1 800 души от Пловдив и областта напуснаха Кунева
Не вярваме в политическия проект на Кунева, затова се отказваме от него, заяви в Пловдив областният координатор на движение "България на гражданите" Дани Каназирева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 1 800 симпатизанти на Движение „България на гражданите" от Пловдив и областта оттеглиха доверието си от Меглена Кунева и заявиха, че няма да участват в поредната политическата лъжа, съобщи "Фокус".

Дани Каназирева, областен координатор на движението, заяви, че не вярва в политическия проект на Меглена Кунева и хората от Пловдив не искат да са част от него. „Отказваме се, защото искаме да държим гръбнака си изправен и вече не ви вярваме", каза Каназирева. И допълни, че още региони ще последват примера на Пловдив и да напуснат Движение „България на гражданите”. Вече има напуснали ръководството на партията, които са от регионите.

Основното, заради което е породено недоволството, е, че при учредяването на партията е било обещано листите да бъдат подредени на регионален принцип. Този принцип обаче е бил грубо нарушен. „България е явно някъде на жълтите павета, а гражданите са на ул. „Незабравка”, каза Каназиева. В листите са спуснати хора, които са били чиновници по време на тройната коалиция и Сакскобургготски, каза Каназирева. Тя припомни, че преди два месеца доброволно и публично се е отказала от участие в листите, с което е показала, че за нея листите не са самоцел.

Сега обаче се виждало, че те са били самоцел за партийния елит от София.

Въпреки, че от Пловдив не е издигната нито една номинация, те са вярвали, че в листите ще участват местни и авторитетни хора. Сега за водачи на регионалните листи са спуснати непознати хора. Димитър Танев, водачът на листата в Пловдив, е от Банкя. Дани Каназирева съобщи, че са правени задкулисни договорки с нея за постове, но е трябвало да продължи да лъже симпатизантите на партията. Затова е избрала по-трудния път – да се откажат от партията, защото вече не вярват на водача Кунева.

#Меглена Кунева #Дани Каназирева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »