Параолимпиецът Писториус на съд за убийството на приятелката си

Параолимпиецът Писториус на съд за убийството на приятелката си
Писториус, известен в света като Блейд Рънър заради протезите си от въглеродни влакна, е първият атлет инвалид, застанал на стартовата линия заедно със здрави бегачи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Звездата от параолимпийските игри в Лондон Оскар Писториус ще се яви в петък пред съд в Претория по обвинение, че е застрелял приятелката си в ранните часове на Деня на влюбените.

Писториус, известен в света като Блейд Рънър заради протезите си от въглеродни влакна, е първият атлет инвалид, застанал на стартовата линия заедно със здрави бегачи.

Полицията била извикана от съседи на звездата около 4:00 часа сутринта на 14 февруари, тъй като в къщата му били чути изстрели.

26-годишната приятелка на лекоатлета – манекенката Рийва Стийнкамп, починала в резултат на огнестрелни рани в главата и една в ръцете й.

Засега полицията отхвърля възможността Блейд Рънър да е гръмнал приятелката си, тъй като я е объркал с бандит, опитващ се да проникне в дома му.

В родната му Република Южна Африка Писториус е герой, въпреки че медиите задават доста въпроси около бурния му личен живот, изпълнен с лъскави гаджета, оръжия и бързи коли. Миналата година в интервю за списание той сподели, че си ляга с пистолет, автомат и две бухалки от страх пред обирджии.

На местопрестъплението е открит 9-милиметров пистолет, който е регистриран на името на атлета.

Засега единственият заподозрян в извършване на престъплението е Оскар Писториус, каза говорителят на полицията Денис Беукес. Органите на реда ще се противопоставят на искане за пускане под гаранция на атлета.

В Южна Африка 1,5 милиона души притежават огнестрелно оръжие.

#Лондон 2012 #Оскар Писториус #параолимпийски игри #Южна Африка #Рийва Стийнкамп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »