Хърмаяни е най-добрият модел за подражание в киното

Хърмаяни е най-добрият модел за подражание в киното
Умната и ученолюбива магьосница, която е изиграна от Уотсън във всичките осем филма от поредицата, е получила 19% от гласовете на анкетираните. Снимка: fanpop.com
A A+ A++ A

Героинята на Ема Уотсън от поредицата „Хари Потър“ Хърмаяни Грейнджър е най-добрият ролеви модел от киното, показват данни от допитване до млади почитатели на седмото изкуство.

Умната и ученолюбива магьосница, която е изиграна от Уотсън във всичките осем филма от поредицата, е получила 19% от гласовете на анкетираните, предаде БГНЕС.

След Хърмаяни се нареждат герои на писателя Роалд Дал – Чарли Бъкет и Матилда.

16% от участвалите в допитването са дали гласа си за бедния Чарли Бъкет, който открива златен билет от лотарията, в адаптацията на големия екран на книгата „Чарли и шоколадовата фабрика“.

На трето място с 15 на сто от гласовете се подрежда Матилда Уормуърд от книгата „Матилда“, превърната във филм през 1996 г., в който в образа на главната героиня влиза Мара Уилсън.

Четвърти е Кевин Макалистър от поредицата „Сам вкъщи“, изигран от Макколи Кълкин, а петото място е за героя на Джейдън Смит Дре Паркър от римейка на „Карате Кид“.

„Филмите могат да имат мощно въздействие върху начина, по който се държат децата. Надяваме се нашата класация да помогне на родителите, когато трябва да избират филми“, заяви Сам Уейнстен от детската благотворителна организация „Филмклъб“, която осъществила изследването съвместно със сайта „Ловфилм“.

#Ема Уотсън #Хари Потър #Хърмаяни Грейнджър #Сам вкъщи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »