„Булгаргаз“ преговаря за втечнен газ от Йемен

„Булгаргаз“ преговаря за втечнен газ от Йемен
През уикенда в Сана се проведе първото заседание на Междуправителствената българско-йеменска комисия за икономическо сътрудничество. Снимка: МИЕТ
A A+ A++ A

„Булгаргаз“ започва преговори с йеменската държавна компания „Йемен ЛНГ“ (Yemen LNG) за възможността за доставки на втечнен газ през гръцки и турски терминали, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.

През уикенда в Сана се проведе първото заседание на Междуправителствената българско-йеменска комисия за икономическо сътрудничество, но подробности около преговорите не се съобщават.

След срещата е договорено още, че български компании ще проучат възможностите за участие в модернизирането на йеменски електроцентрали, както и инфраструктурни проекти в Йемен, сред които пътни съоръжения, язовири и напоителни системи.


България е предложила доставки на български медикаменти, машини, селскостопанско оборудване и оборудване за хранително-вкусовата промишленост, консерви, месо, изкуствени торове, напоителни системи и машини, както и инсталации за водни сондажи.

В двудневната сесия са взели участие представители на компании от енергетиката, електрониката, военната индустрия и други, а в началото на 2013 г. в София ще бъде организиран и двустранен бизнес форум.

#„Булгаргаз" #преговори #доставки #Йемен #инфраструктура #електроцентрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"