Тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци

Тежка катастрофа в София, има загинали пешеходци
A A+ A++ A

Тежка катастрофа е станала на кръстовището между булевардите "Свети Наум" и “Черни връх” в София във вторник вечерта. Загинали са две млади жени, които са пресичали кръстовището, научи NOVA.

Сред пострадалите е и 52-годишен шофьор на такси. Мъжът е с контузия на главата. Прегледан е от екипите на Спешна помощ, но е отказал хоспитализация. 

Сигналът е подаден в 23.08. На място са били изпратени 4 линейки. 

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения - над 50 наказателни постановления. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара - с германска. В колата са намерени сигнална синя лампа и стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев. Шофьорът е на 47 години. 

Фактическите подробности за инцидента: Таксиметрова кола се движи от бул. „Черни връх” към НДК. На кръстовището на бул. „Арсеналски” шофьорът на таксито се престроява в крайната лява лента. От НДК с висока скорост се движи лек автомобил, който минава на червен светофар и удря таксито. Последва удар в предната част на таксито, а лекият автомобил се удря в асансьора на метрото. От силния удар се разцепва на две - едната половина, в която се намират шофьора и спътничката му, се плъзга 40 метра и се спира в пресечка малко по нагоре.
На пешеходната алея са се намирали две пешеходки, които са пометени и загиват на място.

#катастрофа #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »