В Оклахома: Българин уби сънародник в спор за трева

В Оклахома: Българин уби сънародник в спор за трева
A A+ A++ A

Българин е арестуван в щата Оклахома, САЩ, по подозрение, че е убил негов сънародник. Двамата се занимавали с отглеждането на марихуана. Вероятният мотив за убийството е тъкмо спор за тревата и нейното пласиране, твърдят щатски медии, цитирани от "Телеграф".

37-годишният Георги Георгиев е в ареста на Латимер каунти, Оклахома, с обвинение за убийство от първа степен без право на гаранция.

Заедно

Около 3:30 часа в сряда (30 юни) през нощта шерифските офицери отиват в къща край градчето Уилбъртън, Оклахома, след подаден сигнал за инцидент. Там откриват намушкан мъж. Той е откаран в McAlester Hospital, където умира от раните си.

Името на жертвата не се съобщава, тъй като роднините не са уведомени. Убитият е мъж на 39 години. Преди няколко месеца той е бил арестуван по обвинения, че отглежда марихуана без нужния лиценз. Според разследващите той и Георгиев са работили заедно във ферма за отглеждане на марихуана.

Лист

Градчето Уилбъртън се намира на около 200 км югоизточно от Тусла и 250 км от Оклахома сити в Латимер каунти, където през последните години много наши сънародници започнаха да отглеждат марихуана. Георгиев първо е арестуван в четвъртък за това, че не се явил в съда за нарушение на пътя, а след като Бюрото за разследване на щата Оклахома завършили разпитите на свидетели, са му повдигнали и обвинението за убийство. В ареста Георгиев отказвал да говори по религиозни причини, но пишел отговорите си на лист хартия. Предполага се, че така той се опитва да скрие българския си произход.

Колаж: Телеграф

#Оклахома #убйство #българи #спор #трева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »