Путин бесен! Взима главата за провала на Митрофанова?

Путин бесен! Взима главата за провала на Митрофанова?
A A+ A++ A

Елеонора Митрофанова и 70-те дипломати/шпиони на служба в руското посолство ги чакат тежки дни и часове в Москва, където ще трябва да отговарят защо са допуснали да бъдат разобличени и са предизвикали срива в отношенията между двете страни. Според бившия руски разузнавач Сергей Бондарев, сега базиран в Германия, Кремъл и в частност Владимир Путин няма да прости лесно провала на шпионската си мрежа, пише лупа.бг..
 
Шефовете на военното разузнаване Игор Костюков, на външното разузнаване Сергей Наришкин и шефът на ФСБ Александър Бортников вече са били привикани при Путин да обясняват провалите на своите офицери в България. Те са критикувани остро за това, че не са спазвали стриктно инструкциите, подписани лично от президента.

Агентурната мрежа, тролската армия и кремълската пропаганда се радваха първоначално на сериозни успехи, предвид смесените чувства, с които българи посрещнали агресията и войната срещу Украйна. В Москва са бесни за изненадващия провал на мрежата си в изконно вярната на Русия България.

Самата Митрофанова е критикувана за неумението да води диалог на сближаване с властите в София. Вместо това тя използвала ултимативен тон и освен това съвсем открито контактувала с отявлени русофили и партийни лидери, на които Кремъл възлагал надежди за създаване на разнобой в българската политика и общество. Това дискредитирало дипломатическата мисия на Русия. Очаква се следващото назначение на Елеонора да бъде вътрешно, в далекоизточните райони на необятната Русия.

 

#Елеонора Митрофанова #Владимир Путин #изгонени руски дипломати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »