Ново 20: Гунчева няма да напуска Парламента, става независим депутат

Ново 20: Гунчева няма да напуска Парламента, става независим депутат
A A+ A++ A

Елена Гунчева е внесла днес в деловодството на Народното събрание писмо, с което оттегля заявлението си от 27 юни за напускане на парламента, потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

В същото време пловдивчанката е депозирала и второ заявление  - за напускане парламентарната група на партия "Възраждане", с което става нечленуващ в група народен представител.

По-рано днес от "Възраждане" поискаха обявяването на нейната оставка, което е 9 точка в седмичната програма на Народното събрание, да бъде изтеглено напред като точка 2 след бюджета, за да се задвижи процедурата по влизането на следващия от листата в Пловдив. Това обаче не бе прието от депутатите.

"Идеята на "Възраждане" е прекрасна и аз напълно я споделям. В партията има свестни и родолюбиви българи, с които се гордея, че съм била рамо до рамо в борбата ни за България. Точно заради тях и приех поканата на лидера на партията да водя листите в Пловдив и Велико Търново. Благодаря и на всички граждани, които гласуваха за мен в двата района, победата ни се дължи на хората, които работиха денонощно и вярваха искрено в това, което правим. В една организация проблемите трябва да се поставят ясно и да се решават по най-добрия и балансиран начин. Едноличните решения не могат и не трябва да се налагат. Необходим е баланс и толерантност към различното мнение", заяви минала седмица Гунчева.

#Елена Гунчева #НС #независим депутат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"