Костадин Костадинов: Премиерът трябва да бъде пратен в лудница и да е под запрещение

Костадин Костадинов: Премиерът трябва да бъде пратен в лудница и да е под запрещение
A A+ A++ A

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов оспори остро решението на премиера в оставка Кирил Петков държавата ни да изгони 70 руски дипломати. В декларация от трибуната на парламента Костадинов определи действията на Петков като „грубо погазване на Конституцията“:

„И ако бяхме правова държава с действащ независим главен прокурор, днес той щеше да влезе в правомощията си и да поиска поставянето на премиера под запрещение. И да бъде задействана процедура за освидетелстване. В противен случай с действията си той застрашава националната сигурност на държавата, която и без това е разтресена от поредица от каскадни кризи“.

От своя страна председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов оспори твърдения, че решението за изгонване на руски дипломати е взето еднолично:

„Аз имам информация, че е обсъждано на 18 май прилагането на принципа за пропорционалност по отношение състава на дипломатическите мисии и нещо повече, то е политически подкрепено от „Демократична България“. Ние много дълго време сме настоявали за това решение. И от тази гледна точка е обсъждано и в коалиционния съвет и се ползва с нашата настоятелна подкрепа. Смятаме, че това решение е закъсняло, но правилно и в този смисъл, ако някой трябва да бъде поставен под запрещение, това е представители на „Възраждане“.

#Костадин Костадинов #Възраждане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »