Радев присъства на открития летателен ден за 110-годишнината от първия боен полет на ВВС

Радев присъства на открития летателен ден за 110-годишнината от първия боен полет на ВВС
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев поздрави българските Военновъздушни сили по повод славната 110-годишнина от първия боен полет. Изказвам дълбока признателност към всички мъже и жени със сини пагони за техния висок професионализъм и всеотдайност, заяви президентът Румен Радев пред журналисти на авиобаза „Граф Игнатиево“.

В авиобазата държавният глава и върховен главнокомандващ присъства на открития летателен ден по случай авиационния празник, посветен на 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация и 85-годишнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

След пристигането си в авиобазата президентът прие почетния строй. Той участва и в официалното откриване на авиационния празник, съобщват от пресслужбата на държавния глава. Събитието събра хиляди хора, дошли от цялата страна да наблюдават богатата летателна програма и наземния статичен показ на авиационна техника и специално оборудване.

Програмата на авиационния празник включва представяне на елементи от основните мисии и задачи, изпълнявани със самолети МиГ-29, Су-25, C-27J „Spartan“, L-410UVP-E, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-17, AS-532AL „Cougar“, AS-565 „Panther“ и Bell-206, демонстрация на бойните способности на българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.

 

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »