НИМХ разочарова: Дъждът няма да си тръгне скоро

НИМХ разочарова: Дъждът няма да си тръгне скоро
A A+ A++ A

След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В отделни райони, главно в югозападната част от страната, валежите ще са временно интензивни и ще има условия за градушки. След обяд вятърът от запад-северозапад ще се усили до умерен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца. Около полунощ явленията навсякъде ще затихнат и през нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до предимно ясно. В Североизточна България ще духа до умерен западен вятър. Утре ще преобладава слънчево време.

Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София около 27°. 

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температури на 1200 метра ще е около 22° на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще се развива купеста облачност и на отделни места около и след обяд ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 21-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »