Страшна драма в Пловдив - родители убедени, че в родилното са подменили бебето им

Страшна драма в Пловдив - родители убедени, че в родилното са подменили бебето им
A A+ A++ A

Родители от Пловдивско обвиниха медиците от родилен дом "Весела" в областния център, че са подменили бебето им, предаде БТВ.

Бащата Сандо Александров разказа, че на 17 юни е завел жената, с която живее да роди. 

"На следващия ден излезе  докторката и ми честити, че имаме мъжко. Прибрахме се и отпразнувахме. След 2 дни ме повикаха, да припозная детето, тъй като нямам брак с жена си и се оказа, че е момиче", добави Александров. Според него бебето му е подменено. За случая е сигнализирал прокуратурата.

Майката добави, че когато е родила медиците й казали, че детето е момче, а след два дни се оказало момиче.

"Ще искаме ДНК тест. Ако детето се окаже наше, ще го вземам, ако не - ще го върнем", добави майката.

Началникът на родилното отделение д-р Христо Кумчев добави, че случаят е неприятен, но най-важното е, че детето е живо и здраво. Той бе категоричен, че никой не е действал със зла умисъл. Просто заради преумора акушерката се е объркала. Пъпната връв е била между крачетата на момиченцето и служителката на отделението е решила, че това са тестиси.  Грешката се предала по веригата. 

Самата акушерка, която е със стаж от над 40 години призна за грешката си. Старшата сестра Флора Димитрова бе категорична, че няма лоша помисъл. Тя поясни, че в последните дни в родилния дом на бял свят са дошли само момичета и няма как детето да бъде подменено. Бащата Сандо Александров отказва да се подложи на кръвен тест, тъй като се опасява, че медиците могат да го подменят.

#бебе #родилно отделение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »