Браво! Тези са децата, върнали чантата с многото пари

Браво! Тези са децата, върнали чантата с многото пари
A A+ A++ A

ОД МВР Пловдив награди четири деца, намерили голяма сума пари, които без да се замислят предали на полицията, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Георги разказа, че на връщане от центъра към квартал Смирненски седнали да си починат и видели чантата. В нея имало повече от 2000 лева и златни накити.

Видели документите и установили, че парите са притежание на 82-годишна жена. Без да се замислят, звъннали на тел. 112 и разказали какво са намерили. Междувременно разпитали наоколо с документа дали някой не е виждал тази възрастна жена.

Зам.-директорът на ОДМВР комисар Васил Костадинов благодари на децата, на техните семейства и учители за доброто възпитание и за постъпката, достойна за уважение.

“Това е събитие, което не се случва често, но заслужава да се отбележи, че тези деца са вече зрели хора за мен", каза Костадинов. Според него, това е постъпка на хора, които осъзнават правилността на действията си. Една такава постъпка води до отношение не само към тях, но и към семействата и учителите им.

Децата, герои на днешното време, са:

Зара Петрова,

Соня Костова,

Георги Денчев 

Тодор Андреев

#деца #пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »