Прогноза за времето от НИМХ

Прогноза за времето от НИМХ
A A+ A++ A

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над Западна България и купесто-дъждовна облачност и там на места ще превали и прегърми; има условия за градушки. През нощта валежите ще продължат главно в Централна Северна България и югозападните райони. Ще духа слаб северозападен, в източните райони – юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 26°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, в масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, на места и ще прегърми. Ще духа слаб, по високите върхове умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури: 23°-24°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 42 мин. и изгрява в 0 ч. и 22 мин. след полунощ Фаза на луната: три дни след пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »