МОН с гаф на матурата по математика

МОН с гаф на матурата по математика
A A+ A++ A

Гаф с формулите на външното оценяване по математика удължи изпита на десетокласниците с близо час. Рано сутринта училищата са получили изпитния вариант на теста и свитък с формули, които учениците имат право да използват. Оказва се обаче, че сред формулите има сгрешени. Така изпитът е прекъснат до получаване на правилния свитък.

Ето какво точно обясняват от МОН:

Учениците в VII и X клас, които днес се явяват на национално външно оценяване по математика, имат право да използват свитък с формули, предоставени от МОН.

В 9.38 ч днес в МОН е постъпил сигнал, че при печат на файла с формули по математика за X клас, конвертиран от Word в PDF, в част от формулите не се визуализират скобите.

В отговор на сигнала в рамките на 6 мин. е направена проверка и файлът е качен отново. Дадено е указание за начален момент на изпита да се смята моментът,  в който всички ученици в съответното училище разполагат с повторно качените коректни формули.

Изпитът се провежда в една част и е с продължителност 90 мин. Учениците не са ощетени.

Освен за десети клас, днес външно оценяване по математика се провежда и за седмокласниците. Максималният брой точки на всички изпити е 100. Оценките на седмокласниците участват в балообразуването за прием в гимназия. Резултатите ще станат ясни на 28-ми юни.

#МОН #матура #математика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »