Прогноза за времето от НИМХ

Прогноза за времето от НИМХ
A A+ A++ A

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в Южна България ще има ниска облачност или намалена видимост. След обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над планините, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, по най-високите върхове до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури: 24°-26°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 25 мин. и изгрява в 23 ч. и 39 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »