Кошмарен жребий за Левски и Ботев и късмет за Лудогорец и ЦСКА в евротурнирите

Кошмарен жребий за Левски и Ботев и късмет за Лудогорец и ЦСКА в евротурнирите
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Всички три български отбори научиха жребия си за втория предварителен кръг в турнира Лига на конференциите, малко преди това шампионът Лудогорец разбра срещу кого се изправя, ако отпадне от първенеца на Черна гора - Сутиеска  и срещу кого, ако бие този опонент. 

При поражение от Сутиеска, разградчани ще продължат участието си във втори квалификационен кръг на Лигата на конференциите, където ще се изправи срещу загубилия от двойката между Будьо/Глимт Норвегия и КИ Клаксвик Фарьорски острови, което значи на 99 процента лесна битка срещу тима от Фарьорите. Никой в Разград обаче не иска да се стига до този вариант, а Сутиеска да бъде отстранен. При такъв развой "орлите" чакат в ШЛ победителя от двойката Шамрок Роувърс Ирландия - Хибърниънс Малта.

Левски изтегли късата клечка и ще трябва да излезе срещу солунския гранд ПАОК в Лигата на конференциите. В първия мач "сините" са домакини на "черно-белите" от Гърция, които останаха втори в родината си след Олимпиакос. ПАОК е много силен клуб, за д който стои корабния и оръжеен магнат от руски произход - Иван Савидис. 

ЦСКА извади късмет, но и беше поставен в урната и изтегли северномакедонците Македония Гьорче Петров (Скопие). "Армейците" са домакини в първия двубой и би трябвало да вземат комфортен аванс, с който да предопределят крайния победител преди реванша.

Кошмарен жребий се падна, както и в случая с Левски, на Ботев (Пловдив). "Жълто-черните" ще мерят сили с кипърския гранд АПОЕЛ (Никозия). В първия мач "канарчетата" са домакини, а те са заявили стадион "Васил Левски" в столицата за тяхна арена. АПОЕЛ е най-успешният клуб в Кипър с 27 титли и името му значи Атлетичен клуб на гърците в Никозия. Отборът и този сезон бе най-добър в страната си, но реферски тесли ги оставиха чак на трета позиция, шампион стана Аполон Лимасол, където рита синът на Илиан Илиев.

Първите срещи ще се играят на 21 юли, а реваншите седмица по-късно. Това поражда интересен въпрос къде как трите родни тима ще домакинстват  един и същ ден (21 юли) в София в Лигата на конференциите. Вероятно ще се наложат промени в програмата.

Така в крайна сметка можем да обобщим - Левски и Ботев трябва да сторят чудеса от храброст и да се надскочат, ако искат да елиминират съответно ПАОК Солун и АПОЕЛ Никозия, а Лудогорец и ЦСКА ще се посрамят, ако не съумеят да се възползват от лекия жребий за старт в Европа.

Novinite.bg пожелава успех и на четирите ни представители през този сезон по евротерените.

#Шампионска лига #Лига на конференциите #жребий #Ботев #ЦСКА #Лудогорец #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"