ВИДЕО Радостин Василев и отцепниците: Мафията завладя ИТН, Слави е лъжец и се крие

ВИДЕО Радостин Василев и отцепниците: Мафията завладя ИТН, Слави е лъжец и се крие
A A+ A++ A

В момента група депутати от ИТН дават брифинг, на който обясняват защо напускат партията. Начело е Радостин Василев, който обяви, че партията на Слави Трифонов е завладяна от мафията, а моралът на лидера е измамен и той е лъжец, който се крие.

Освен министъра на спорта - Радостин Василев, още петима народни представители са на пресконференцията. Сред тях са Иво Атанасов, Георги Георгиев, Николай Радулов, Деян Петков, Светлин Стоянов.

ИТН е бизнес проект на няколко човека около Слави, те изпаднаха в истерия, когато коалиционните партньори не пожелаха да им дадат едни милиарди, за да ги откраднат. Слави не е жаден за власт, той е просто един бизнесмен. Аз съм достатъчно морален, за да си подам оставката и да не ме интересува дали съм министър. Започнах чегъртане на мафията в спорта, а затова, че подпуках един ресторант в спортен имот на приятеля на Бойко - Сталийски Тошко Йорданов дойде в кабинета ми и каза: Дългия ме прати, пич, каза, да ти кажа да не закачах Сталийски.

"Тази партия се самоизчегърта, а последните му действия водят до това, че се чегърта и държавата. "България ми е по-важна от интересите на група лица които най-вероятно владеят нашия лидер. Не мога повече да подкрепям действията на лидера на ИТН Слави Трифонов и свалям доверие от него. Слави не се интересува от никой депутат, повечето хора изобщо не са го виждали, той си гледа бизнеса. Той постоянно лъже, за последно го видях ден, след ато станах министър, а той ми каза, че не е искал това министерство, но така му се било паднало - страхотен начин да мотивираш един министър, нали...", иронично запита Василев.

Отцепниците напускат не само групата в парламента, но и партията.

"Ще напусна ИТН с огромна тъга. Аз съм един учредителите. В последните 2 години вложих цялата си воля, сила, знания, умения и средства, за да изграждам структурите на тази партия, за да убеждавам хората в идеалите на партията, за да се спази това, за което гласуваха над 2 млн. българи на референдума и над 500 хиляди души през месец юли", заяви той.

Той представи проф.Николай Радулов, че сред напускащите партията и ПГ на "Има такъв народ", както и адвокат Иво Атанасов - "човекът, който направи така, че Видин да отхвърли мафията за първи път". Сред напускащите също е и инженер Георги Георгиев, който е отговарял за програмата за регионално развитие и, по думите на Василев, "е в разковничето на случващото се в държавата".

"Явно разбиранията на мен и на Трифонов са различни, защото докато градях структурите и обикалях сам, за да казвам, че това е кауза, моят морал не ми дава някак си да погледна тези хора от тази партия. Докато 2021 оттеглянето ни беше оправдано, аз бях свидетел на безпрецедентното саботиране през юли. Застанах с лицето си в опит за корупция към мен с ясното съзнание, че се изправям срещу мафията", посочи той.

И добави: "Аз подлъгах страшно много хора, ангажирах хора да ми помагат, напуснаха компании на запад, за да помагам, почти си унищожих адвокатската практика. Адски съм разочарован от всичко, което се случва".

ИТН е бизнеспроект, а не политически такъв, разкри Радостин Василев. Той разкри, че с тръгналите си депутати са готови да се подложат на детектор на лъжата, че не са получавали и стотинка, за да се откажат от Трифонов. Причината за отцепването на коалицията не е Македония, а невъзможността да се получат едни пари. Сигурен съм, че Слави не е жаден за власт, той е бизнесмен.

"Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати – той не ги познава. Не е дошъл 2 години в офиса в Плевен, родният му град. Оправдавах всичко това със затрудненото му здравословно състояние и особения му характер", посочи той.

Той заяви, че не е бил търсен от никого и никой не го е притискал от ИТН през изминалите месеци. "Защото те знаят, че аз съм безпрекословно луд”, добави Радостин Василев.

"Аз повече от тази структура не мога да бъда не за друго, а само заради поведението на лидера и на приближен кръг от хора. С депутатите от ИТН сме в много добри отношения. С много малко изключения те са свестни хора. Знаят, че аз казвам истината. Аз продължавам да бъда себе си, не съм обещал подкрепа, не съм купен от никого", посочи той.

"Трифонов е 20 години приятел с Орлин Алексиев и не знае за неговите интереси в МРРБ?", запита още министърът на спорта в оставка.

Очаквайте подробности!

#ИТН #депутати #Радостин Василев #ПП #отцепници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »