Кога ще спрат валежите?

Кога ще спрат валежите?
A A+ A++ A

В понеделник облачността ще е променлива. Ще има краткотрайни валежи придружени с гръмотевици, на повече места в следобедните часове. Ще продължи да духа северен вятър, ще е слаб, в източната половина от страната - умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 24° и 29°, София около 25°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще има краткотрайни валежи, на повече места по-късно след обяд и вечерта. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще отслабва. Максимални температури на въздуха 24-27°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

От НИМХ предупреждават за високи водни нива по река Тунджа.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На много места, главно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 12°.

Във вторник повече слънчеви часове ще има преди обяд. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Източна и Южна България ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

В сряда ще е предимно слънчево, с развитие на купеста облачност в следобедните часове, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще отслабне и отново ще стане от североизток. Температурите ще са с градус-два по-ниски.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »