Уплашени от съдебно преследване политици в преврат срещу властта

Уплашени от съдебно преследване политици в преврат срещу властта
A A+ A++ A
Известни политици и бивши министри, застрашени от разследвания на техни престъпления, повдигане на обвинения и заставане пред съда, се опитват спешно да свалят от власт сегашното правителство. Целта им е да спечелят време, за да прикрият следите на колосални кражби, заради които някои от тях със сигурност ще влязат в затвора. Затова се опитват да вбият клин в четворната коалиция по всякакъв повод и начин.

Заплахите на столичния кмет Йоданка Фандъкова, че градския транспорт ще спре, ако правителството не отпусне 140 милиона на общината, са част от ескалирането на напрежението. Некадърното управление на транспорта в София са довели до колосални загуби, но не се търсят виновни и начини за излизане от кризата, а се искат пари в момент, когато властта се опитва да се бори с инфлацията и затрудненията, произтичащи от войната в Украйна.

Подобна е целта и на фарса с изгонването на автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина. 14 години ГЕРБ управлява столицата и през това време не направи нищо по този казус, сега изведнъж общината се активира. Съдът обаче спря напъните на Фандъкова и главният архитект Здравко Здравков.

На протести излизат полицаи и надзиратели от затворите.

Кирил Домусчиев плаши с протести от името на работодателската организация КРИБ.

Това са външните фактори, които работят срещу кабинета „Петков“.

Вътрешните обаче не са по-малко опасни. Нескопосаният скандал на Капитан Андреево, предизвикан от зам.-земеделския министър Иван Христанов нанася тежки щети на управлението. Без никаква подготовка Христанов тръгна да прави революция в нещо, което очевидно не разбира, но успя да предизвика гнева не само на български, но и на турски фирми, чиито бизнес е превоза на хранителни товари към и от Европа. Твърденията му за предложени баснословни подкупи засега напомнят единствено героя на Кийт Уотърхаус Били Лъжеца…

Безцеремонните и необосновани закани на Корнелия Нинова, че ще напусне коалицията, ако се изпратят оръжия и военна техника на защитаваща се от бруталната руска агресия Украйна са нищо друго освен изнудване.

Същото важи и за позицията на България по отношение на Северна Македония. Вс неща, които всеки ден се повтарят непрекъснато през медиите.  

Грешките и неадекватното на моменти поведение на членове на правителството от „Продължаваме промяната“ улесняват задачата на превратаджиите.

Политици от ГЕРБ и бивши министри наистина са потенциални клиенти на прокуратурата и съда, съобщават различни източници на Фрог нюз. Говори се, че главният прокурор Иван Гешев, за да запази своята глава се е съгласил да „отвинти крушките“ на някои от досегашните си авери и приятели от шайката около Борисов. Доказателства за техни престъпления имало предостатъчно. Предполага се, че е възможно да е предупредил някои от тях да се спасяват или да атакуват кабинета. Това накарало застрашените да действат припряно и да бързат със свалянето на властта. Въпросните лица са от ГЕРБ, ДПС - с любезното съдействие на кадри от БСП, „Възраждане“ и пръкналата се неотдавна партия на Стефан Янев. В тяхна услуга са се поставили хора от службите, които все още се подвизават там. С вдигането на шумотевица около Северна Македония на софрата бърза да се нареди и ВМРО. Мобилизирани са и структури на организираната престъпност, задължени на предишната власт.

АКЦЕНТЪТ! Зад превратаджийския план стоят кукловодите от Кремъл, които са бесни заради позицията на официална София срещу войната в Украйна и санкциите срещу Русия, съобщиха източници на Фрог нюз. Москва умело се възползва от френетичното желание на мафиотизирани кръгове да превземат отново управлението в България и съдейства с всички средства това да се случи. ГЛАВНАТА ЦЕЛ: На власт да се върне статуквото, което хем ще граби, хем ще удовлетвори щенията на Русия да се вбива клин в НАТО и ЕС.

Ако Петков и Василев не реагират спешно и твърдо на коварния план, съвсем скоро ще се окажат на улицата. Може и по-лош вариант да им се случи.

Емил Азар, Фрогнюз

 

#власт #преврат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »