Петков за Лавров: Няма да сме тези, които нелегално пускат нечии външни министри

Петков за Лавров: Няма да сме тези, които нелегално пускат нечии външни министри
A A+ A++ A

„Имаме ясни санкции за руски полети. Няма да бъдем тези, които нелегално да пускат нечии външни министри, само защото те си мислят, че имат право. Има закон, има правила и страната ни ще ги следва. Оттук нататък ще бъдем един партньор в ЕС, от който не може да се очакват неприятни изненади”. Това заяви премиерът Кирил Петков след събранието на Националното сдружение на общините относно отказания полет на руския външен министър Сергей Лавров, предаде НОВА.

За Битоля:

„Става въпрос за абсолютно недопустимо действие от страна на този човек, който беше задържан. Получих лично обаждане от Димитър  Ковачевски. Той ми каза, че трябва да покажем, че ние наистина искаме да махнем всякакви отделни провокации и че заставаме твърдо срещу езика на омразата.  Благодарих му за бързите действия”, обясни Кирил Петков.

За актуализацията на бюджета:

„Актуализацията на бюджета в момента решава базов проблем.  Въпреки, че  икономиката в последните 4 месеца е с позитивен растеж, инфлацията застрашава хората с най-ниски доходи. Акцента на актуализацията е да покрием именно тези хора. Нашето обещание е да няма никой под линията на бедност и искаме да си го изпълним. Това е първият ни приоритет".  

По думите му „работодателите знаят, че това, което е обещано, ще бъде изпълнено". „Допълнителните средства, които се акумулират в енергийната система, ще бъдат върнати обратно на бизнеса”, поясни министър-председателят. 

#Кирил Петков #Сергей Лавров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »