Екзекутираха министър със седем изстрела в кабинета му

Екзекутираха министър със седем изстрела в кабинета му
A A+ A++ A

Министърът на околната среда на Доминиканската република Орландо Хорхе Мера беше застрелян в кабинета си. Той е бил убит от свой приятел от детинство, който се е предал след стрелбата. Мотивите му засега са неизвестни, посочва Ройтерс. Източници, близки до разследването, идентифицираха убиеца като Мигел Крус. Той е известен бизнесмен и от известно време имал конфликти с приятеля си, заради политиката в защита на околната среда, която министърът ревностно провеждал. Пред журналисти служители на министерството разказаха, че са чули поне седем изстрела от вътрешността на сградата. Малко след това на място са пристигнали полицейски части.

55-годишният Орландо Мера има две деца. Той бе министър на околната среда на карибската страна от август 2020 година. Мера е син на покойния бивш президент на Доминиканската република Салвадор Хорхе Бланко. Синът на убития министър пък е депутат.

В интервю от март тази година Мера сподели, че за по-малко от две години на поста е завел в съда около 2300 сигнала за нарушаване на екологични разрешителни и за незаконна сеч, отбелязва АФП. След като убил министъра, бизнесменът отишъл в църква и се изповядал пред свещеник. 56-годишният Крус се предал, когато полицаите му обещали, че няма да го застрелят, предаде Асошиейтед прес, като се позова на представители на властите.

#Доминиканска република #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »