Няколко неща, които е добре да избягвате при ремонт

Няколко неща, които е добре да избягвате при ремонт
A A+ A++ A

На днешно време има много интересни и красиви мебели, но преди да си купите нещо, добре е да поговорите с човек, който вече е използвал даденото нещо, за да получите адекватно мнение. 

Колкото и красиви и модерни да са някои неща за дома, не всички са особено практични. Ето кои са нещата, които е добре да избягвате:

1. Кухненски шкафове без дръжки 

Кухненските шкафове с т.н. "пуш механизъм" са много модерни и изглеждат много добре, но ако изберете такива шкафове, те постоянно ще бъдат покрити с отпечатъци и мръсотия, тъй като няма как да не ги докосвате докато готвите, а тогава ръцете са мръсни. Съответно ще трябва да почиствате кухнята ежедневно, за да поддържате шкафовете чисти. 

2. Кухненски гръб с неравна повърхност 

Когато готвим е неизбежно да има пръски. Ако кухненският гръб е гладък, можете лесно да го избършете с кърпа, но ако има някакви неравности, в тях ще се натрупва мазнина. 

3. Полилеи с интересни форми

Изглеждат страхотно, но се замислете как ще ги почиствате от събралата се прах. Тези полилеи са ужасно трудни за почистване, така че по-добре изберете обикновен полилей, който можете просто да избършете с микрофибърна кърпа. 

4. Дръжки за вратите с остри ръбове

Има най-различни дръжки за врати, но никога не избирайте такива с остри ръбове, тъй като са доста опасни. Дрехите ви ще се закачват непрестанно, а ако имате деца, може да се ударят в острите ръбове. 

5. Ярки цветове в кухнята

Много хора избират кухненски шкафове в ярки цветове, но това не е особено добър вариант. Вероятно много бързо ще започнат да ви дразнят. Можете да изберете нещо в ярък цвят, като акцент. 

6. Горни кухненски шкафове с пневматични механизми 

Никога не избирайте вратички с пневматичен механизъм за горните шкафове, тъй като затварянето им ще бъде истинско предизвикателство, особено ако сте по-ниски. Освен това може да не е възможно да се отварят докрай, ако са прекалено близо до тавана. 

7. Мивка от стъкло във форма на чаша

Тези мивки изглеждат невероятно на снимки. Но в реалния живот те са наистина непрактични. На първо място, те не могат да задържат много вода, така че винаги трябва да внимавате водата не пръска или прелива.

Освен това след всяка употреба най-вероятно ще има петна от вода по мивката, които ще бъдат силно забележими. 

8. Светлини отгоре на кухненските шкафове 

Тези светлини изглеждат добре, но изобщо не са функционални. Те осветяват главата ви, но не и работната ви повърхност. По-добре е да поставите осветление точно под шкафа.

#ремонт #мебели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »