Ужасът няма край! 200 тела открити в мазе в Мариупол ВИДЕО

Ужасът няма край! 200 тела открити в мазе в Мариупол ВИДЕО
A A+ A++ A

Работници, копаещи из развалините на жилищна сграда в Мариупол, откриха 200 тела в мазето й. Това съобщиха украинските власти във вторник, напомняйки за ужасите, които все още излизат наяве в разрушения град. Той стана жертва на тежки атаки по време на продължаващата вече 3 месеца война.

 "Телата се разлагаха и в квартала се разпространяваше воня, каза Петро Андрюшченко, съветник на кмета, цитиран от АП, пише "24 часа"
 
 Не става ясно кога точно са открити.

Мариупол бе безмилостно разрушаван по време на продължителната обсада, която най-накрая приключи миналата седмица. Около 2500 украински бойци напуснаха стоманодобивния завод "Азовстал", където бе последната им крепост.

Руските сили вече контролираха останалата част от града, където са останали около 100 000 души, много от които в капан без храна, вода, топлина или електричество. Преди войната населението на града бе около 450 000 души.

Украинските власти съобщиха, че най-малко 21 000 души са били убити и обвиниха Русия, че се опитва да прикрие мащаба на ужасите, като донесе мобилно оборудване за кремация. Те също така твърдят, че някои от убитите са погребани в масови гробове. 

Украинският президент Володимир Зеленски обвини руснаците, че водят „тотална война“, като се стремят да нанесат възможно най-много смърт и разрушения на страната му. „Наистина, не е имало такава война на европейския континент от 77 години“, каза Зеленски пред украинците в понеделник вечерта, в навечерието на навършването на точно 3 месеца от началото на руската агресия.

Снимка: Стоп кадър

#тела #открити #мазе #Мариупол #война #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »