Украинските бежанци вече не са добре дошли в домовете на британците

Украинските бежанци вече не са добре дошли в домовете на британците
A A+ A++ A

Британските организации на гражданското общество са сериозно загрижени, че все по-голям брой украински бежанци стават бездомни, а в много случаи дори изпадат в бедност, след като прекъснаха отношенията си с организацията им домакин Housing for Ukraine (Жилища за Украйна).

Както съобщава всекидневното британско издание Daily Mail, украинските бежанци започват да ги прогонват от домовете, които са ги приели.

През март британското правителство обяви, че в Англия всеки може да участва в програмата за приемане на бежанци, при условие че е съгласен да бъде проверено жилището му, както и наличието на криминално досие/съдимости.

Местни доброволци създадоха много групи в социалните медии, които се превърнаха в основния начин, по който украинските семейства се свързват със своите домакини във Великобритания.

В една от тези групи са открити публикации на кандидат за бежанец, живеещ в едностаен апартамент. Всички негови предложения бяха насочени към млади жени. Мъжът има множество присъди, включително за кражби с взлом и сбиване.

Друг мъж, жител на Манчестър, се присъедини към няколко групи наведнъж предлагайки стая на млади украинки. Той също е активен участник в специален сайт за запознанства със самотни неженени украинки.

Дали тези кандидати са одобрени за участие в програмата не се съобщава.

А напоследък имигрантите от Украйна са все по-често на улицата, след като се опитват да се установят във Великобритания, съобщава Daily Mail . След като се установили по програмата „Жилища за Украйна“, бежанците често влизат в конфликт с британците, които ги приемат. Много домакини информират гостите, че вече не възнамеряват да ги търпят. Причините за несъгласието са различни.

Една от бежанките е уведомена, че трябва да напусне чрез SMS. Друго украинско семейство се натъкнало на домакиня - вегетарианка, която не искала месо в къщата си, и когато това станало проблем, тя казала на бежанците да напуснат „колкото е възможно по-скоро“.

По думите на експерти, цитирани от автора на статията в Daily Mail , британците не разбират съвсем в какво се забъркват, когато се съгласяват да приемат украинците.

Подобни инциденти, отбелязва друг британски всекидневник The Guardian, обикновено се случват сред добронамерени домакини, които може да не са предвидили последствията от решенията си, докато бежанците не пристигнат в домовете им.

Други фактори включват разходи, лични и културни конфликти между бежанците и техните домакини, неразбирателства и комуникационни проблеми.

„Много хора казват, че са готови да приютят украинците и тогава идват сметките, трябва да плащате и за храна ... Хората вероятно не мислят за тези проблеми, докато самите не се сблъскат с тях “

- казва ръководителят на украинската скаутска група 1st London Plast /1-ви лондонски пласт/ Марта Муляк .

Благотворителни организации, пише Daily Mail, са загрижени, че програмата "Жилища за Украйна" може да се провали. Въпреки усилията на доброволците, много от тях не се справят със задачата си.

Читателите на Daily Mail обаче отказаха да симпатизират на украинците на улицата. Преди да изобразява неравнодушност и благотворителност, жителите на Великобритания призовават Лондон да реши проблема със собствените си бездомни. Потребителите на социалните мрежи са убедени, че украинците изначално са отишли в Обединеното кралство с очакването за дълъг или постоянен престой.

„Не мислехте ли, че първоначално планът им беше да получат постоянно жилище? Наивно е да се мисли, че е било краткосрочно, докато те се върнат в Украйна “, твърди Бевърли324 .

„Кой не е предвидил това? Когато прахът на добродетелта се утаи, започва истинският живот “, пише Гил Бейтс .

„Трудно ми е да деля къщата с роднините, когато дойдат на гости. С непознатите би трябвало да е още по-трудно“, написа Джим .

„Междувременно британските бездомни все още са на улицата и властите не им помагат “, спомня си Woman53 .

„Защо не решим проблемите на всички жени и семейства, живеещи в приюти, всички бездомни деца, бивши военни без домове и без надежда, преди да станем филантропи за хората от чужбина? Благотворителността започва у дома и в това отношение Великобритания се провали напълно “, казва Scottj9 .

А виж британецът Тони Гарнет избяга с 22-годишна украинска бежанка, зарязвайки жена си и двете си деца, съобщава агенция Daily Mail .

29-годишният Тони и съпругата му Лорна посрещнаха София Каркадим в началото на април чрез правителствената програма за приемане на украински бежанци. Десет дни по-късно влюбеният британец избяга с украинката. По думите на самата София, тя веднага го е харесала.

pogled.info

#Великобратания #украински бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"